Cole Palmer over Rode Duivel Romeo Lavia van Chelsea

Palmer met lof voor Rode Duivel Lavia: 'Dan zal iedereen zien hoe goed hij is'

2 juni om 12:04

Het EK staat voor de deur. Premier League-sensatie Cole Palmer mag het beste van zichzelf gaan tonen bij de Engelse nationale ploeg. Wie niet naar Duitsland zal afreizen is z'n ploegmakker bij Chelsea, Romeo Lavia. De Rode Duivel kampt al het hele seizoen met een hamstringblessure. Palmer steekt hem nu een hart onder de riem.

Palmer en Lavia speelden al eerder samen bij de U21 van Manchester City. Hij kent de kwaliteiten van de Rode Duivel dus maar al te goed. "We hebben hem dit seizoen jammer genoeg niet aan het werk kunnen zien door z'n blessures", stelt Palmer bij Sport Bible. "Maar hij is diegene waarover mensen zullen zeggen 'Oh, die is echt wel goed' wanneer hij begint te spelen."

De 20-jarige verdedigende middenvelder is nochtans geen onbekende meer in de Premier League. Hij toonde in het seizoen 2022-2023 zijn kunnen al bij Southampton FC, waar hij bijna niet uit de basis weg te denken was. De Rode Duivel zag z'n sterke prestaties afgelopen zomer beloond worden met een transfer naar Chelsea, dat een slordige 62 miljoen euro voor hem op tafel legde. 

Zoals reeds vernoemd heeft hij echter nog geen plezier kunnen beleven aan zijn transfer. Met Enzo Maresca die nu genoemd wordt bij Chelsea, zou er alvast wel een coach aan het roer kunnen komen die Lavia maar al te goed kent. De twee werkten, net als Palmer, eerder samen bij de U21 van Manchester City. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.