Fredberg neemt het op voor Schmeichel en spreekt over diens toekomst bij RSC Anderlecht

2 juni om 22:00

RSC Anderlecht kon afgelopen zomer verrassen met de komst van Kasper Schmeichel, die ondanks zijn grote naam toch wel wat kritiek moest verwerken van de eigen achterban. CEO of Sports Jesper Fredberg nam het echter op voor zijn landgenoot.

In een gesprek met Het Nieuwsblad geeft de Deen aan dat Schmeichel een meer dan behoorlijk seizoen speelde voor Anderlecht. "Hij heeft dit seizoen niets verkeerds gedaan", klinkt het. "Hij kreeg in het begin veel onterechte kritiek. Kritiek die een keeper met zijn status niet verdient."

Fredberg beseft ook dat het vooral in het seizoensbegin niet perfect was, maar zag Schmeichel zijn niveau ook opkrikken. "We zijn blij dat we zo’n profiel in ons doel hadden. Het idee om Schmeichel nog een jaartje te houden, is daarom nog niet van de baan", klinkt het.

Eerder leek het nog dat Anderlecht afscheid zou nemen van de inmiddels 37-jarige Schmeichel, maar A-target Koen Casteels heeft inmiddels gekozen voor een transfer naar Saudi-Arabië. Een contractverlenging van de Deen lijkt daarmee weer een optie te zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.