‘Fink wil Steuckers en nog een goudhaantje meenemen naar Genk’

‘Fink wil Smets en nog een goudhaantje van STVV meenemen naar KRC Genk’

29 mei om 17:44

De overgang van Thorsten Fink van STVV naar KRC Genk zit in een laatste rechte lijn. Fink neemt zijn assistenten Sebastian Hahn en Goran Kontic Mee. Daarnaast wil Fink ook goudhaantjes Matte Smets en Jarne Steuckers meenemen van De Kanaries naar Genk, weet Het Belang van Limburg.

De overgang van Fink naar Genk lijkt in kannen en kruiken. Steuckers en Smets genieten interesse van meerdere clubs, maar de Duitse oefenmeester ziet Smets en Steuckers graag meeverhuizen naar Genk, de rivaal van STVV.

Smets en Steukers hebben meerdere mogelijkheden. Smets heeft concrete interesse van RSC Anderlecht en ook KAA Gent werd genoemd. Daarnaast zijn er enkele buitenlandse clubs. Voor Steuckers staat onder meer het Nederlandse AZ in de rij.

Zowel Smets als Steuckers kwamen uit de jeugd van Genk. Fink wil beide spelers meenemen naar Genk voor komend Jupiler Pro League-seizoen. Het is nog de vraag in hoeverre Smets en Steukers hiervoor open staan. Fink ziet Smets en Steuckers als ideale pionnen om zijn spelsysteem snel te integreren bij Genk.

Voor Steuckers moet een gelimiteerde som van 800 duizend euro betaald worden voor zijn overgang aan STVV. Smets heeft ook een gelimiteerde transfersom, deze som ligt op 2,25 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.