Lardot blikt terug op "beslissing van het seizoen": "Meer dan duidelijk offside"

27 mei om 22:04

Jonathan Lardot was zondag ongetwijfeld de meest besproken figuur in Belgisch voetballand. De Scheidsrechter van het Jaar nam in het duel tussen Club Brugge en Cercle Brugge een beslissing dat over de titel leek te beslissen. Een dag later blikt hij daar nu op terug.

Lardot kreeg nadien al complimenten van Frank De Bleeckere, die de scheidsrechter een juiste – maar lang durende – beslissing zag maken. Voor Lardot was het dan ook zenuwslopend. "Dat was hét moment van het seizoen", geeft Lardot aan bij Sporza. "Dat was een beslissing die een volledig seizoen moest bepalen."

Enkele Union-spelers lieten zich heel negatief uit over de beslissing die hen uiteindelijk de titel gekost lijkt te hebben, maar voor Lardot is het duidelijk dat die beslissing correct was. "In eerste instantie heeft de VAR gekeken of de bal over de lijn was. En dat was het geval", geeft hij nog aan.

Doelpunt dus? Nee, want daarvoor was er nog een fase en bleek Lopes Da Silva buitenspel te staan. "Hij gaf Brandon Mechele een duwtje en had ook impact op Maxim De Cuyper. Door al die elementen was het meer dan duidelijk offside", is Lardot duidelijk.

Lang geduurd
Het duurde echter bijzonder lang om ook tot die beslissing te komen. Maar dat is ook belangrijk, oordeelt Lardot. "We blijven ook maar mensen. We moesten een belangrijke beslissing nemen die het volledige seizoen bepaalde. Maar ik ben tevreden dat we de beelden konden beoordelen en samen een terechte beslissing konden nemen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.