Vanhaezebrouck over afscheid bij KAA Gent: "Dat was even slikken"

26 mei om 10:00

Het publiek van KAA Gent heeft coach Hein Vanhaezebrouck uitgewuifd. In minuut 60, de leeftijd van de coach, klonk er een daverend applaus. Vanhaezebrouck was duidelijk aangedaan. 

"Ik heb toch een paar moeilijke momentjes gehad", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza. "Dat had ik niet echt verwacht, maar het doet toch iets met een mens. In de 60e minuut... wow, dat was even slikken. Na de match werd ik dan nog eens geëerd, maar dat had ik verwacht. Zo plots midden in de wedstrijd, was toch een verrassing. Ik had het wel liever in de 45e minuut gehad, dan was ik nog vijftien jaar jonger geweest."

Vanhaezebrouck benadrukt wel dat het seizoen niet gedaan is. "Er komt nog een belangrijke wedstrijd aan, dus het gevoel is wat dubbel. Het is nog niet gedaan. Maar het is mooi dat er een vol stadion was om afscheid te nemen van mij. Gewoon geweldig Ik heb hier een geweldige ontvangst gekregen. Het Gentse publiek is geweldig."

KAA Gent won die laatste thuiswedstrijd met 2-0 van STVV, maar was al geplaatst voor de barrages.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.