Duchâtelet vreest: “Geen overnemer Standard door lijken uit de kast”

Duchâtelet vreest: “Geen overnemer Standard door lijken uit de kast”

25 mei om 10:15

Roland Duchâtelet ziet dat het rommelt bij zijn ex-club Standard Luik. Negen jaar geleden verkocht hij de Rouches aan Bruno Venanzi, nu staat het op de afgrond van faillissement.

Duchâtelet sprak met Het Belang van Limburg over Standard. “Het probleem is ontstaan toen Venanzi de club heeft verkocht aan 777 Partners. Wellicht omdat hij dat betrouwbare mensen vond. Toen waren er ook nog geen verhalen bekend over Amerikaanse clubeigenaars die niet kredietwaardig bleken te zijn. Maar kijk, iedereen kan zich vergissen in het leven.”

De Rouches zoeken een overnemer, maar dat wordt volgens Duchâtelet niet gemakkelijk. “In de huidige situatie is dat verre van zeker. Vooral omdat er geen goed zicht is op mogelijke lijken die nog uit de kast kunnen vallen. Het grote risico is dat de reële schulden veel groter zijn dan de formele schulden die in de boeken staan. Dat maakt een overname bijzonder riskant.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.