“Dat van Bommel met eigen toekomst bezig was, had negatieve invloed op Antwerp”

“Dat van Bommel met eigen toekomst bezig was, had negatieve invloed op Antwerp”

24 mei om 08:44

Mark van Bommel verlaat Royal Antwerp FC aan het einde van het seizoen. De Nederlander pakte vorig seizoen nog de dubbel met The Great Old, maar houdt het voor bekeken.

Het was al een tijdje op komst dat van Bommel de club zou verlaten. Volgens Peter Vandenbempt had dat negatieve gevolgen voor Antwerp. ‘Dat Van Bommel de voorbije tijd vooral met zijn eigen toekomst bezig was, heeft onmiskenbaar ook een negatieve invloed gehad op zijn werk bij Antwerp. Het was allemaal net wat minder. Over de trainingsarbeid worden intern zelfs alarmbellen geluid met het oog op volgend seizoen.’

Er werd vaak naar de financiële situatie van Antwerp gewezen en dat het topseizoen van vorig jaar niet zal kunnen worden geëvenaard. ‘Van Bommel en zijn entourage hebben hun pr altijd heel slim verzorgd, de lijntjes lagen strategisch open. Bij Antwerp leeft trouwens het vermoeden dat de schadelijke verhalen over de precaire financiële toestand van de club ook al een keer langs die weg liepen’, citeert Het Belang van Limburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.