Negen mogelijke opvolgers voor Thiago bij Club Brugge

Negen mogelijke opvolgers voor Thiago: Club Brugge zoekt gelijkaardig profiel

22 mei om 17:00

Igor Thiago hoopt zondag de titel te vieren met Club Brugge, maar dat zal niet op het veld gebeuren. De Braziliaanse spits is geblesseerd aan de knie, terwijl hij in januari al een (zomer)deal naar Brentford FC afrondde. Club zal dus een opvolger moeten zoeken. VoetbalPrimeur.be steekt de scouting graag een handje toe: negen mogelijke nummers negen.

Michy Batshuayi (Fenerbahçe)
We vallen met de deur in huis, in de persoon van een alombekende landgenoot. Op z'n 30e weet je inmiddels wat je aan Batshuayi hebt. Een kapstok voor zijn elftal kan je hem bezwaarlijk noemen, maar in de zestien meter is hij een onvervalst roofdier. Ook technisch beschikt Batsman over alle kwaliteiten om eerste keuze te zijn bij Blauw-Zwart. Sinds de komst van Edin Dzeko naar Fener zit de 55-voudige Rode Duivel er geblokkeerd. 

Mika Biereth (Sturm Graz - Arsenal FC)
Een Deen die geboren is in Londen. Niet toevallig dat hij doorstroomde van de jeugd van Fulham FC naar die van Arsenal. Speelkansen bij de hoofdmacht zaten er nog niet in. Zijn uitleenbeurt bij Sturm Graz heeft hem wel op de kaart gezet. Zijn club pakte de dubbel in Oostenrijk, mede dankzij de statistieken van Biereth in de Bundesliga: vijf goals, drie assists. Of die sollicitatie Arsenal kan overtuigen, is twijfelachtig. Maar Club Brugge?

Thiago Borbas (RB Bragantino)
Lid van de RedBull-school, dan gaat er altijd onmiddellijk een belletje rinkelen. Het etiket van toptalent zou zeker passen bij Borbas. In 2024 alleen al was hij goed voor zeven doelpunten en twee assists. De Uruguayaan van 22 heeft ervaring bij River Plate, wat hem mentaal gesterkt moet hebben. Bij de nationale ploeg kreeg hij al twee keer zijn kans. Borbas is een gelijkaardig profiel aan Thiago: sterk, snel en een neus voor de goal. Net als bij de Braziliaan is er op voetballend vlak nog beterschap mogelijk.

Kevin Denkey (Cercle Brugge)
Nog zo iemand die nauwelijks een inleiding behoeft. Bij de stadsgenoot is Denkey dit seizoen helemaal ontploft. De Gouden Stier beschikt over alle kwaliteiten die je nodig hebt om het te maken in het Belgische voetbal. Zijn 27 competitierozen spreken voor zich, al zullen ze hoogstwaarschijnlijk naar een buitenlandse competitie leiden. Cercle verwacht naar verluidt ook (minstens) vijftien miljoen euro. Durft Club dat bedrag overschrijven naar het groen-zwarte stadsgedeelte? Om over de gevoeligheid van die transfer nog maar te zwijgen ...

Rafiu Durosinmi (Viktoria Plzen)
De nieuwe Paul Onuachu? Niet helemaal. Nochtans zijn er vergelijkingen mogelijk: Durosinmi is eveneens Nigeriaans zijn, met zijn 1,92 meter is ook hij flink bedeeld door Moeder Natuur en bovendien is hij sterk in de lucht. Toch heeft Durosinmi explosievere benen, waardoor hij ook op rechtsbuiten uit de voeten zou kunnen. Met negen goals in negentien matchen opende de aanvaller zijn campagne prima, maar een zware blessure schakelde hem uit voor de tweede seizoenshelft. Het voordeel voor Club is dat zijn prijs zo gedrukt werd.

Marin Ljubicic (LASK)
Een Kroatische spits bij Club Brugge, het doet terug mijmeren aan Bosko Balaban. Ljubicic moet qua talent zeker niet onderdoen. De 22-jarige komt uit de vermaarde opleiding van Hajduk Split en leverde die club 2,9 miljoen euro op met zijn overstap naar LASK. Daar zette hij twaalf keer de netten bol in de Oostenrijkse competitie, met ook nog eentje in de Europa League erbij. Bij de Kroatische beloften is hij een doelpuntenmachine (zeven stuks).

M'Bala Nzola (Fiorentina)
Sinds een week of twee klinkt deze naam in Brugge bekend in de oren. Toen Fiorentina de weg naar de finale van de Conference League versperde, mocht Nzola twee keer invallen. Op Jan Breydel was hij zelfs goud waard door de strafschop uit te lokken bij Brandon Mechele. Nzola is een doelgerichte krachtpatser die de verwachtingen van La Viola nog niet helemaal kon inlossen. 

Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk)
Bij Ajax brak de Burkinees door. Shakhtar Donetsk geraakte snel overtuigd en legde in 2021 prompt tien miljoen euro op tafel gelegd. Sindsdien brak de oorlog uit, wat Oekraïne nu niet bepaald meer een aangename woonplaats maakt. Dat houdt Club Brugge best in het achterhoofd. Dit seizoen leverde Traoré vier goals en zes assists af, met slechts 22 procent van de speelminuten.

Manfred Ugalde (Spartak Moskou)
Tot slot werpen we nog een ietwat ander type op. Ugalde is niet het klassieke grote en sterke aanspeelpunt, maar met zijn beperkte lengte (1,73m) doet hij eerder dienst als wendbaar type. Daarom kan de Costa Ricaan ook rond een diepe spits heen zwerven. Hij kent ons land alvast, want hij timmerde aan de weg bij Lommel SK. Via FC Twente verhuisde Ugalde naar Moskou. Volgende tussenstap in Brugge?