Fellaini en Mirallas krijgen afscheidsmoment bij Rode Duivels

Rode Duivels en hun fans zwaaien Fellaini en Mirallas vlak voor EK nog uit

22 mei om 16:20
Laatste update: 22 mei om 16:35

De Rode Duivels beginnen binnen anderhalve week aan hun voorbereiding op Euro 2024. Met Montenegro en Luxemburg heeft de Belgische voetbalbond nog twee sparringpartners gestrikt. Bij die laatste interland zullen Marouane Fellaini en Kevin Mirallas in de bloemetjes gezet worden.

Beide heren zijn intussen voetballer af, maar hebben het afgelopen decennium heel wat betekend voor de nationale ploeg. Fellaini was één van de leiders van de vorige generatie en scoorde enkele belangrijke doelpunten op grote toernooien. Hij stopte na 87 interlands bij de Rode Duivels. Sinds februari hangen zijn schoenen definitief aan de haak. Mirallas zag zijn teller halt houden op 60 caps. De aanvaller gaf er vorig jaar in september de brui aan.

De Belgische bond vindt dat zij allebei een mooi afscheid verdienen, meldt het in een persbericht. Op zaterdag 8 juni, wanneer de Rode Duivels Luxemburg partij geven, zal dat gebeuren. Dat is meteen de uitzwaaiwedstrijd richting het EK in Duitsland. Er zal dan ook muziek voorzien zijn. "We willen de Rode Duivels een knaller van een afscheid geven, zodat ze met goede moed naar het EK trekken", laat marketing- en communicatiedirecteur Manu Leroy weten.