Kompany zit met hoofd niet bij Bayern: "Reflectie"

Ondanks Bayern-interesse zit Kompany met hoofd bij Burnley: "Gezonde reflectie"

22 mei om 15:47

Vincent Kompany wordt dezer dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München, dat nog steeds geen hoofdtrainer heeft voor komend seizoen. Zelf heeft de Brusselaar daar nog niet op gereageerd. In een filmpje op de sociale media van Burnley FC lijkt zijn focus nog volledig op zijn huidige club te liggen.

In gesprek met de clubmedia wordt Kompany gevraagd of hij al een analyse kan maken van het voorbije seizoen. "Het moet een gezonde reflectie zijn. Terugblikken op waar we dit seizoen voor gegaan zijn en alles wat we kunnen gebruiken om volgend seizoen te verbeteren. Er is veel gebeurd: beslissingen van scheidsrechters, de toegevoegde waarde na januari ...", verwijst hij naar de wintertransfers van Lorenz Assignon, Maxime Estève en Datro Fofana.

"We hebben zoveel gezichten zien passeren", beseft Kompany. Ondanks de degradatie is het avontuur in de Premier League niet enkel en alleen een ontgoocheling geweest. "Het positieve wat ik onthoud aan het eind van dit seizoen, is dat we consistentie toonden in onze inspanningen en onze groepsgeest. We hebben nooit zelfmedelijden gehad. Het is een strijd geweest tegen de beste ploegen van de wereld. We verlaten dat toneel niet met het gevoel dat we hier niets kunnen doen."

Dat betekent uiteraard niet dat Kompany tevreden kan zijn over de gang van zaken. "Je moet altijd praten over resultaat, want dat is het uiteindelijke gevolg. Maar met onze werklust en ons karakter komt succes wel terug", doelt hij op volgend seizoen. "Binnen enkele jaren zal ik hierop terugkijken als één van de doorslaggevende momenten in mijn loopbaan. Ik denk dat dat voor de spelers en de club hetzelfde zal zijn."

Dat is de les die Kompany in de oren wil knopen. "Je moet willen bijleren. Dan wordt falen iets heel krachtigs, al is dat geen garantie voor volgend seizoen." Tot slot belooft onze landgenoot om alles een viertal dagen los te laten, waarna hij zich weer volledig op de voorbereiding wil storten. Met Burnley dus. Over Bayern München wordt in het hele interview met geen woord gerept.