Leekens over Courtois bij Rode Duivels

Leekens over Courtois bij Rode Duivels: “Nationale ploeg moet een compromis vinden”

22 mei om 12:14
Laatste update: 22 mei om 12:18

Georges Leekens sprak in een interview, geciteerd door RTBF, over de kansen van de Rode Duivels op het EK. Ook de soap rond doelman Thibaut Courtois krijgt de nodige aandacht van de voormalige bondscoach. 

Hij sprak specifiek over Courtois en zijn terugkeer bij Real Madrid na blessureleed. "Ik heb de terugkeer van Courtois na blessureleed bij Real Madrid gevolgd”, geeft Leekens toe. “De nationale ploeg moet een compromis vinden met de speler," zei Leekens.

Leekens benadrukte het belang van een keeper van Courtois' kaliber voor het winnen van grote wedstrijden. "We hebben een keeper van dit niveau nodig om een grote wedstrijd te winnen. We hebben goede keepers... maar de sterkste is Courtois," benadrukte hij. 

Volgens Leekens is Courtois dan ook essentieel voor het succes van de nationale ploeg, ondanks de aanwezigheid van andere talentvolle keepers. "We moeten stoppen met praten over de aanvoerdersband en gaan voetballen," vertelde hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.