Standard kan weer geen vuist maken en gaat met pijnlijke cijfers onderuit tegen KAA Gent

18 mei om 22:35
Laatste update: 18 mei om 22:50

Het werd geen afscheid van de thuisfans in schoonheid voor Standard. De Rouches mochten deze keer van hun supporters wél in actie komen, maar wisten niet te overtuigen tegen Standard. Integendeel. In eigen huis ging het met pijnlijke 1-4 cijfers onderuit.

KAA Gent stond met een veredeld B-elftal tegenover Standard en liet pionnen zoals Hong, De Sart en Tissoudali op de bank. Daardoor kregen onder andere Gerkens en Sonko de kans om zich te tonen. We kregen aanvankelijk wel een leuk begin, met kansjes aan beide kansen, maar geen grote mogelijkheden.

Sclessin was al bijzonder stil, maar werd helemaal muisstil toen Matias Fernandez-Pardo de Buffalo's op voorsprong bracht. Via Kelvin Yeboah kwam er echter al snel een antwoord en stond de 1-1 op het scorebord.

Een ietwat moeizame eerste helft en voor Standard kwam daar in de tweede helft geen beterschap in. Het was opnieuw Fernandez-Pardo die na een goede redding van Epolo er snel bij was en KAA Gent op 1-2 wist te brengen.

Laurent Depoitre mocht daarop invallen en wist zich met twee doelpunten ook te tonen. Daarmee stond de 1-4 eindstand ook op het scorebord en werd het een troosteloos afscheid van de eigen spelers voor het Standard-publiek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.