Stemming: 'Meerderheid van Premier League wil VAR toch houden'

16 mei om 13:44

Het leeuwendeel van de Premier League-clubs wil wél door met de VAR. Wolverhampton Wanderers diende woensdag een motie in om tijdens een officiële bijeenkomst te stemmen over het afschaffen van het systeem. 

Die bijeenkomst vindt plaats op 6 juni. Als die dag veertien van de twintig Premier League-clubs akkoord gaan met het voorstel van Wolves, dan zal de VAR volgend seizoen verdwijnen uit het hoogste niveau van Engeland. 

Zover lijkt het niet te gaan komen, want Sky Sports weet te melden dat het gros van de Premier League-clubs het oneens is met Wolves. Zij zien de VAR dan ook graag blijven. 

Dat betekent overigens niet dat ze tevreden zijn met de huidige gang van zaken. De clubs, die niet genoemd worden, eisen significante verbeteringen. De Premier League heeft inmiddels aangegeven dat deze verbeteringen op de agenda staan. 

De Engelse VAR-voorstanders begrijpen de frustraties van Wolves, maar zijn van mening dat het schrappen ervan averechts zou werken en bovendien voor een negatief imago van de Premier League zou kunnen zorgen.