Celtic is de kampioen van Schotland 2023-2024, Clement grijpt is

Einde titeldroom van Clement, Celtic is weer de beste van Schotland

15 mei om 22:55

Celtic heeft zich woensdag tot kampioen van Schotland gekroond. De groen-witte kans van Glasgow was met 0-5 te sterk voor Kilmarnock en kan niet meer ingehaald worden door het Ranger van Philippe Clement.

In Schotland spelen ze net zoals bij ons Play-Offs. De punten worden evenwel niet gehalveerd. Indien Celtic woensdag won, kon het titel vieren. Echt spannend werd het bij Kilmarnock FC niet. Na 5 minuten opende Idah al de score en na 12 minuten was het via Maeda al 0-2. Voor de rust deed Forrest er nog eentje bij. Met twee doelpunten na de pauze zette O'Riley de eindstand op het bord.

Door de zege telt Celtic nu 90 punten. Rangers heeft 84 punten en kan zijn grote concurrent niet meer inhalen. Clement heeft dus een derde titel van Celtic op rij niet kunnen voorkomen. In de laatste 13 seizoenen won Celtic 12 keer de Schotse landstitel. Voor de ploeg is het in totaal de 54e landstitel uit de clubgeschiedenis. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.