Donkere wolken aan de kust: statement KV Oostende over licentie en faillissement

OFFICIEEL: KV Oostende komt met negatief statement over licentie en faillissement

15 mei om 13:24

Er hangen donkere wolken boven KV Oostende. De kustclub is met een officieel statement gekomen dat er zonder overname geen licentie mogelijk is. Een faillissement van KVO dreigt.

KV Oostende moest voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector om het licentiedossier te verdedigen, maar zonder overname van Apex Capital Global lijkt dat niet mogelijk. Een overname is op dit moment ook van de baan, zo staat te lezen op de officiële website van KVO.

Een overname lijkt zeer veraf. Hoe komt het dat andere overnemers afhaakten? “Op een gegeven moment waren er – behalve Apex – met een drietal investeerders vergaande gesprekken. De schulden, de budgetten, het sportieve plan, … alles kwam aan bod. Maar van zodra er moest worden geschakeld, haakten zij af. Waren wij te naïef om hen te geloven? Dat kan. Werden ze afgeschrikt door de aanzienlijke schuldenlast? Dat kan ook”, zegt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck.

KV Oostende heeft meer dan tien miljoen euro schulden en een faillissement dreigt. “Het doet me pijn om te zeggen maar ja. Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend. Ik ben trouwens wettelijk verplicht in mijn functie als tijdelijk bewindvoerder om dan het faillissement aan te vragen. Dat betekent helaas ook dat een 30-tal werknemers hun job verliezen en dat alle spelers vrij zijn. Ik hoopte uit de grond van mijn hart om deze opdracht tot een goed einde te brengen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.