'Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric, die niet weg wil'

'Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric, die niet weg wil'

14 mei om 20:02

De kogel is zo goed als zeker door de kerk: Luka Modric gaat Real Madrid komende zomer na twaalf jaar verlaten, weet Relevo. De Koninklijke wil het aflopende contract van de Kroaat niet verlengen, ondanks dat Modric bereid was om een groot salarisoffer te doen.

Relevo houdt nog een kleine slag om de arm, maar het Spaanse kwaliteitsmedium weet zo goed als zeker dat Modric na dit seizoen geen speler van Real Madrid meer is. Dat kan alleen nog veranderen als er een 'radicale verandering' plaatsvindt. Modric had zijn aflopende contract graag nog met een jaar willen verlengen. Real wil echter ruimte creëren voor jongere spelers als Arda Güler, waardoor de 38-jarige middenvelder transfervrij wordt.

Modric was zelfs bereid om een salarisoffer te brengen, maar Real Madrid houdt voet bij stuk. De club wil het vertrek van Modric in de komende periode officieel maken, zodat er groots afscheid genomen kan worden van de Ballon d'Or-winnaar.

Zo kan Modric nog maar maximaal vier wedstrijden in het shirt van Real Madrid spelen. Dinsdagavond speelt de landskampioen thuis tegen Deportivo Alavés. De verwachting is dat Modric aan de aftrap gaat verschijnen. Daarna speelt Real nog een duel bij Villarreal en een thuiswedstrijd tegen Real Betis. Op 1 juni wacht de kers op de taart voor Modric: dan treedt Real in de Champions League-finale aan tegen Borussia Dortmund.

Het vertrek van Modric hangt al even in de lucht, maar gaat nu dus definitief worden. In totaal speelt de routinier nu twaalf jaar voor Real Madrid, dat hem in de zomer van 2012 voor 35 miljoen euro overnam van Tottenham Hotspur. Na een moeizame start is Modric uitgegroeid tot een clubicoon in de Spaanse hoofdstad. In Madrid legde hij beslag op vijf Champions Leagues, vijf Supercopas, vier wereldbekers, vier landstitels, vier Europese Supercups, twee Copa del Reys en één Ballon d'Or.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.