Vanaken na gelijkspel Club Brugge – Union SG

Vanaken na gelijkspel Club Brugge – Union SG: “Laten onnodig punten liggen”

14 mei om 07:01

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, blikt terug op het 2-2 gelijkspel tegen Union SG. Club Brugge kon de 2-1 voorsprong niet vasthouden en zag Union toch nog op gelijke hoogte komen. Vanaken reageerde met gemengde gevoelens op het gelijkspel.

Vanaken geeft aan dat Club Brugge de drie punten thuis had moeten houden. “Voor de neutrale kijker was dit allicht een leuke wedstrijd om te bekijken maar we laten onnodig twee punten liggen. Voor de rust vond ik ons veruit de betere ploeg, in de slotfase kon het nog beide kanten uit. Allicht is dit dan ook een terechte uitslag”, deelt Vanaken via de officiële kanalen van Club Brugge.

Vervolgens wordt Vanaken gevraagd hoe het kon dat Union Club Brugge onder druk zette. “Bij een 2-1 achterstand hebben ze op zich niks meer te verliezen en hebben ze alles op alles gezet. Hierdoor konden ze losser spelen en meer druk op ons uitoefenen. Met als gevolg dat we voorin de bal niet meer konden vasthouden en de controle over de partij verloren”, geeft Vanaken aan.

Tot slot geeft Vanaken aan dat Club Brugge moet leren uit het gelijkspel tegen Union SG. “Al vond ik hun gelijkmaker wel eerder een lucky goal. Niettemin moeten we de zaken goed analyseren en er met de wedstrijd op Anderlecht lessen uit trekken”, besluit Vanaken.