Coulibaly (ex-KAA Gent) beschuldigd van wangedrag richting eigen spelers, onderzoekt loopt

11 mei om 14:00

Bij RC Gent, de club die een samenwerkingverband heeft met KAA Gent en een gedeeltelijke opleidingsclub is van de Buffalo's, is niet te spreken over trainer Elimane Coulibaly. De ex-speler van KAA Gent wordt beschuldigd van psychologisch grensoverschrijdend gedrag.

Coulibaly werd afgelopen zomer aangesteld als de trainer van RC Gent, maar kon weinig indruk maken met de lokale club. Niet alleen op het veld liep het moeizaam, maar ook de relatie met zijn spelers en mensen binnen de ploeg zou niet optimaal zijn.

"Coulibaly heeft een erg onvriendelijke manier van werken en reageert vaak agressief tegenover spelers en staff. Aanvankelijk dachten we dat dit aan de taalbarrière lag, maar al snel bleek dat het gewoon zijn karakter is", geeft een anonieme getuige aan in Het Laatste Nieuws.

De voormalige spits stond naar verluidt neus aan neus met verschillende spelers en reageerde meermaals agressief tegen zijn eigen ploeg. "Voor de jongeren was het soms echt een hel. Er waren jongens die van meet af aan geviseerd werden. Ze kregen verwijten naar het hoofd geslingerd en werden zelfs publiek belachelijk gemaakt", klinkt het nog.

Klachten
De voormalige voetballer gooide na een wedstrijd ook nog een zware groene bak richting twee spelers, die tijdens een wedstrijd op hem gereageerd hadden. "Als zij zich niet op het nippertje gebukt hadden, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn", aldus de anonieme getuige.

De ploeg besloot daarop om richting het bestuur te trekken, maar een actie kwam er niet. Uiteindelijk werd er nog een klacht neergelegd bij Voetbal Vlaanderen wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag. Een klacht die volgens het voetbalorgaan ook ernstig wordt genomen. Als uit onderzoek blijkt dat Coulibaly over de schreef ging, kan hij een schorsing opgelegd krijgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.