Bitter pil voor Royal Antwerp FC: Niet het jaar dat we wilden hebben

Bitter pil voor Royal Antwerp FC: "Niet het jaar dat we wilden hebben"

9 mei - 19:16
3

Terwijl het vorig jaar nog de dubbel pakte, blijft Royal Antwerp FC dit seizoen met lege handen achter nadat het de bekerfinale verloor van Union Saint-Gilloise. Toby Alderweireld geeft toe dat het niet het jaar was dat Antwerp voor ogen had. 

De teleurstelling was uiteraard groot bij Alderweireld. "We wilden graag winnen, maar dan verliezen we op een stilstaande fase. Dat is heel zuur, heel pijnlijk", aldus de Antwerp-verdediger bij Sporza

"Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we net voor rust een doelpunt pakken op een stilstaande fase", gaat Alderweireld verder. "We hebben in de tweede helft nog alles gegeven. Met een tikkeltje geluk scoren we nog, maar het zit ons de laatste weken echt niet mee. Het mocht jammer genoeg niet zijn vandaag."

Toch wil Alderweireld niet spreken over een mislukt seizoen. "Zo mag je het zeker niet zien. De teleurstelling is wel heel groot. Zeker na vorig seizoen waren we het gewend om prijzen te pakken, nu blijven we met lege handen achter", zegt hij. "We moeten realistisch kijken naar onze goede punten en er nog het beste van maken. Volgend jaar proberen we gewoon opnieuw. We kunnen deze groep niets kwalijk nemen qua inspanning."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.