Mijlpaal voor Van Der Bruggen: Wat er nu in Genk gebeurt kan van belang zijn

Mijlpaal voor Van Der Bruggen: "Wat er nu in Genk gebeurt kan van belang zijn"

9 mei - 17:18
3

Cercle Brugge staat nog voor drie belangrijke duels in de Champions' Play-offs. Hannes Van Der Bruggen is ijverig om een Europees ticket te bemachtigen met De Vereniging en wil komend weekend punten pakken tegen Royal Antwerp FC. Voor de 31-jarige middenvelder wordt het zijn 350ste wedstrijd in de Jupiler Pro League

Het is ondertussen dertien jaar geleden dat Van Der Bruggen zijn debuut maakte, destijds met KAA Gent op Club Brugge onder Francky Dury. Ondertussen nam hij een leidersrol op zich tijdens passages bij Gent, KV Kortrijk en Cercle Brugge. "Mijn mooiste herinnering aan de jaren bij AA Gent is uiteraard de landstitel in 2015", zegt Van Der Bruggen bij HLN. "Vooral omdat ik toch nog een behoorlijk aandeel had in dat kampioenschap, terwijl ik eigenlijk mocht vertrekken toen Hein Vanhaezebrouck trainer werd in Gent."

Ook destijds scheelde het niet veel of Van Der Bruggen had de overstap gemaakt naar Cercle, zo blijkt. "Ik stond toen al heel dicht bij een overgang naar Cercle, maar kon de perceptie van Hein later omkeren toen Sven Kums enkele maanden geblesseerd raakte en ik mijn kans kreeg en greep", zegt de middenvelder. "Kampioen worden met de club waar je als jeugdspeler bent doorgebroken was speciaal."

Nu wil Van Der Bruggen koste wat kost de vierde plek bemachtigen met Cercle Brugge. "Een Europees ticket afdwingen zou het summum zijn. Als we onze vorm van de laatste matchen tegen Anderlecht en Genk kunnen doortrekken, geloof ik dat het kan", zegt Van Der Bruggen. "Dat Genk zonder hoofdcoach de slotfase van het seizoen ingaat, kan een rol spelen. En een barrage tegen AA Gent hoort ook tot de mogelijkheden. Het wordt superspannend, dat is wel duidelijk."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.