Bericht Lang zorgt voor opschudding: 'Slechte zaak, zet mensen in kwaad daglicht'

Bericht Lang zorgt voor opschudding: 'Slechte zaak, zet mensen in kwaad daglicht'

9 mei - 08:05 Laatste update: 08:18
4

Noa Lang had op een andere manier naar buiten moeten treden over zijn slepende blessure, vindt Mario Been. De voormalige aanvaller van Club Brugge deelde een bericht op Instagram, waarin hij schreef dat er drie verkeerde diagnoses zijn gesteld.

Lang kampt al het hele seizoen met hamstringproblemen. Sinds begin dit kalenderjaar is hij uit de roulatie. Na het kampioenschap deed Lang zijn kant van het verhaal, waarop PSV reageerde. De Eindhovenaren herkenden zich niet in de woorden van de buitenspeler, al werd er erkend dat er fouten waren gemaakt. "Dat moesten ze ook wel zeggen", stelt Been bij Voetbalpraat op ESPN.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano)

"Het was slim geweest als Lang het intern had verteld", gaat de oud-trainer verder. "Dat zal ongetwijfeld gebeurd zijn. Zo'n jongen wil ook graag spelen en deel uitmaken van de EK-selectie. Dan moet je dat intern oplossen. Om dit naar buiten te brengen en mensen in een kwaad daglicht te zetten, is een slechte zaak. Wat heeft dat voor zin?"

Kees Kwakman nuanceert het verhaal en geeft aan er 'niet zoveel van te vinden'. "Ik ook niet, maar als je aangeeft dat de medische staf drie keer een verkeerde diagnose stelt, dan zeg je eigenlijk dat ze niet capabel zijn", aldus Been.

Lang speelde in totaal 125 matchen voor Club Brugge. Daarin wist de aanvaller 38 goals te maken en 34 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.