Ceulemans vindt finale nog steeds haalbaar voor Club: Maar Italiaans team ...

Ceulemans vindt finale nog steeds "haalbaar" voor Club: "Maar Italiaans team ..."

8 mei - 10:11
17

De spanning stijgt naar het kookpunt in Brugge. Vanaf 18u45 gaat Club Brugge tegen Fiorentina op zoek naar een zege én bijbehorende kwalificatie voor de finale van de Europa League. Ervaringsdeskundige Jan Ceulemans ziet het nog steeds goed aflopen.

Na de 3-2-nederlaag in Firenze is er geen Bruggeling overboord, ook al liet La Viola er een sterke indruk na. Niettemin blijft Ceulemans optimistisch. "Het doet me zeker plezier dat Club nog eens zo ver raakt. En er is reden genoeg om te denken dat de finale haalbaar is, als is het niet makkelijk om een Italiaans team met twee goals verschil te verslaan", wikt en weegt het clubicoon bij Het Laatste Nieuws.

Allemaal goed en wel, maar durft Ceulemans zijn gevoel ook uit te drukken in cijfers? Ja, zo blijkt. "Ik geef Club toch vijftig à zestig procent kans", klinkt het. Met de 3-2 uit de heenwedstrijd in het achterhoofd volstaat elke overwinning om minstens een strafschoppenserie uit de brand te slepen.

Een halve finale op het Europese toneel is voor Ceulemans geen onbekend terrein. Als speler schopte hij het in de UEFA Cup van 1988 tot dezelfde fase. "We gingen eruit tegen Espanyol", herinnert De Caje zich nog levendig. Na een 2-0-zege op Jan Breydel leek het broodje gebakken, maar in Barcelona liep Blauw-Zwart nog tegen een pijnlijke 3-0 aan. "Ik scoorde in Brugge, maar liep voor de return een spierscheur op. Het had anders kunnen aflopen", mijmert Ceulemans nog na. Hopelijk hoeft de huidige generatie dat straks niet te zeggen.