Franky van der Elst wil Matte Smets tussenstap zien nemen in Jupiler Pro League

Van der Elst geeft advies aan Smets: "Een tussenstap nemen hier in de Belgische competitie"

3 mei om 11:21

Het seizoen 2023-2024 was voor STVV-verdediger Matte Smets zijn seizoen van z'n doorbraak. De 20-jarige belofteinternational van België was onder Thorsten Fink een absolute steunpilaar en miste geen enkele speelminuut. Voetbalcommentator en analist Franky Van der Elst geeft voor de camera van Eleven DAZN advies aan Smets over de volgende stap in zijn carrière.

Eerder kwam er al interesse vanuit de Bundesliga voor Smets. Volgens Van der Elst moet de centrale verdediger vooral kijken naar de 'waarde' van een ploeg. "Of hij naar de Bundesliga gaat of een andere hoog aangeschreven competitie, je moet altijd kijken naar de waarde van een ploeg", zegt Van der Elst. "Is de kans dan reëel dat ik moet vechten tegen degradatie, of is het toch een stevige middenmoter, of misschien nog meer?"

Gezien de jonge leeftijd van Smets zou Van der Elst hem graag eerst bij een Belgische topclub aan de slag zien gaan. "Hij is nog jong, ik zou toch proberen om hier in de Belgische competitie een tussenstap te nemen", zegt Van der Elst. 

Afgelopen winter sprong een transfer naar KAA Gent af omdat Smets zelf nog bij STVV wilde blijven op dat moment. De vraag is of dit komende zomer anders zal zijn. Geïnteresseerde clubs zullen alvast diep in de buidel moeten tasten, want STVV zal ongetwijfeld boter bij de vis willen voor de verdediger, die volgens Transfermarkt een martkwaarde van vijf miljoen euro heeft. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.