Geen steun voor halve finalist Club Brugge: 'Pro League stelt wedstrijden niet uit'

Geen steun voor halve finalist Club Brugge: 'Pro League stelt wedstrijden niet uit'

19 april - 09:15
82

Club Brugge hield donderdag de Belgische eer recht en wist zich te plaatsen voor de halve(!) finale van de Conference League. Bij Club Brugge hoopte men nu op wat steun van de Pro League en wilde men minstens één wedstrijd laten verplaatsen, maar komt men nu van een kale reis terug.

Meteen na de partij tegen PAOK gaf Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe al aan dat hij graag de JPL-partij(en) voor de halve finales tegen Fiorentina uitgesteld zag worden. Extra steun voor Blauw-Zwart en het Belgisch voetbal om die finale (tegen Aston Villa of Olympiakos, red.) te kunnen halen. Maar die steun krijgt het niet.

Bij Het Laatste Nieuws valt namelijk te lezen dat Club Brugge dat uitstel niet zal krijgen. De Play-Offs en de daarbij horende bomvolle kalender zorgen ervoor dat er geen plaats is om een wedstrijd uit te stellen. Dat gaf de kalendermanager al aan tegen Club Brugge.

Club Brugge, dat al meer wedstrijden speelde dan eender welke ploeg in Europa, zal daardoor aan het helse tempo moeten blijven voetballen. Het speelde dit seizoen al 54 wedstrijden. Dat kunnen er, als het de finale haalt, maar liefst 64(!) worden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.