Vrancken geeft zichzelf geen pluim: "De energie van de spelers is belangrijker"

6 april om 23:35

Bij KRC Genk niets dan tevreden gezichten na de partij tegen Royal Antwerp FC. Hoe kan het ook anders. Een zes op zes in de Champions' Play-Offs en een nieuw systeem dat niet te kloppen lijkt. Wouter Vrancken was achteraf een tevreden man.

"Het was een oververdiende overwinning", begon de trainer bij Eleven Sports/DAZN. "We hebben heel veel mentaliteit en teamspirit getoond, en niets weggegeven", aldus de trainer van KRC Genk na de zege.

Toch zag hij één minpuntje na de overwinning tegen Antwerp. "We hebben redelijk wat mooie kansen gecreëerd, maar die moeten we afmaken, dat is de enige smet op de zege vandaag. Maar ik ben heel fier op de jongens", zegt Vrancken.

De coach kreeg heel wat lof voor zijn nieuw systeem bij Genk, maar volgens hem is dat niet de reden voor de winst. "De energie en het enthousiasme van de spelers is veel belangrijker dan het spelsysteem. Dat is al twee matchen top, en dat moeten we verder zetten. Het is nog heel vroeg, maar we hebben al heel mooie stappen gezet", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.