KV Mechelen geeft dubbele voorsprong uit handen, STVV zorgt voor enorme comeback

5 april om 22:40
Laatste update: 5 april om 22:53

KAA Gent heeft vrijdagavond goed nieuws gekregen over de grootste concurrenten KV Mechelen en STVV. Malinwa leek een makkelijke overwinning te gaan boeken, maar gaf een 2-0 voorsprong nog uit handen tegen de Kanaries: 2-3.

Thorsten Fink voerde bij STVV maar liefst zes wissels door en trok met het gameplan de partij in om bij rust de nul te houden. Dat leek ook te gaan werken, maar op slag van rust wist David Bates KV Mechelen nog op voorsprong te brengen. Die voorsprong was ook verdiend, nadat Bates en Schoofs eerder in die eerste helft al grote kansen op een doelpunt niet konden scoren.

STVV had het moeilijk en zag op de koop toe ook nog verdediger Van Helden uitvallen na een botsing met de paal. Hij lag lang op de grond en leek via een draagberrie van het veld gehaald te moeten worden. Gelukkig kon hij wel nog zelf van het veld stappen.

Na de rust moest STVV één doelpunt ophalen, maar leek puntengewin plots moeilijk toen Norman Basette er al snel 2-0 van maakte. Opdracht volbracht voor Malinwa? Helemaal niet dus.

Na enkele invalbeurten kwam er meer kwaliteit op het veld bij STVV én ook doelpunten. Ito scoorde de aansluitingstreffer. Koita zorgde met een prachtige goal - opnieuw hij - voor de 2-2. Uiteindelijk werd het via Ito zelfs nog 2-3.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.