“Union SG had in de tweede helft tegen KRC Genk een penalty moeten krijgen”

“Union SG had in de tweede helft tegen KRC Genk een penalty moeten krijgen”

2 april om 07:47

Union SG ging met 1-0 onderuit op het veld van KRC Genk. Ex-ref Serge Gumienny gaf zijn mening tegenover Het Belang van Limburg en vond dat de Brusselaars een strafschop verdienden.

In de tweede helft incasseerde Nilsson een tackle van Sadicki in de zestien. “Er werd niet veel heisa over gemaakt, maar ik vind dat Union in de tweede helft tegen Genk een strafschop had moeten krijgen voor die tackle van Sadick op Nilsson. Het is niet omdat het schot al weg was, dat het contact niet meer bestraft moet worden. Sadick kwam te laat en raakte duidelijk zijn tegenstander. Als dit op het middenveld gebeurt, wordt er altijd een fout gefloten. Ik snap niet waarom de VAR niet tussenkwam. Dit was een duidelijke overtreding.”

Christian Burgess kreeg in het slot nog rood en dat vond Gumienny niet meer dan terecht. “In diezelfde wedstrijd werd Burgess (die de bal vol in het gezicht van Tolu gooide bij een inworp, red.) vlak voor tijd uitgesloten. Ik herinner mij een match van hem tegen Genk waarin hij wel drie keer rood had kunnen krijgen. Nu kreeg hij eindelijk eens zijn verdiende loon . Een goed signaal voor de rest van zijn Play-Offs. Het werd hoog tijd dat de refs hem wat strenger in het gareel doen lopen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.