Romano bevestigt belangrijke kandidaat voor trainerspositie Ajax: 'Op shortlist'

Romano bevestigt belangrijke kandidaat voor trainerspositie Ajax: 'Op shortlist'

27 maart - 20:21

Ajax ziet Pepijn Lijnders inderdaad als kandidaat voor de trainerspositie vanaf komend seizoen. Dat heeft transferjournalist Fabrizio Romano na informatie van The Times laten weten. De assistent van Jürgen Klopp vertrekt in ieder geval bij Liverpool.

De naam van Lijnders wordt al langer in verband gebracht met Ajax. De Nederlander zou volgens Romano op ‘de shortlist’ van de Amsterdammers staan. Hij wordt op dit moment met wat andere namen overwogen en Lijnders wacht nog altijd op een definitieve beslissing rond zijn toekomst. Zeker is wel dat hij aan het eind van dit seizoen Liverpool verlaat en dus sowieso beschikbaar is.

Lijnders is al sinds 2015 de assistent van Klopp bij de Engelse topclub. Wel met een kleine tussenpauze, want in 2018 wilde de Nederlander op eigen benen staan en werd hij hoofdtrainer van NEC. Op 2 januari kondigde de club zijn komst aan, maar op 17 mei werd Lijnders alweer ontslagen. Een mogelijke job als trainer van Ajax zou na NEC pas zijn tweede uitdaging zijn als hoofdtrainer.

Rondom de toekomst van Ajax worden de laatste tijd veel namen genoemd. Zo pakte Voetbal International deze week uit met een mogelijke nieuwe directeur transfers: Christopher Vivell. Met de Duitser zouden al wat gesprekken zijn gevoerd, maar hij is niet de enige kandidaat voor de positie. Ook zijn komst zou pas voor volgend seizoen zijn. Algemeen directeur Alex Kroes is komende transferzomer de eindverantwoordelijke.