'Parket in hoger beroep na auto-incident waarbij Kiyine in sporthal vloog'

'Parket in hoger beroep na auto-incident waarbij Kiyine in sporthal vloog'

27 maart - 18:07
13

Het parket in Luik heeft besloten om in beroep te gaan tegen de strafopschorting die profvoetballer Sofian Kiyine (Oud-Heverlee Leuven) kreeg van de politierechtbank. Dit nieuws werd bevestigd door zijn advocaat Steve Van Laenen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Kiyine was betrokken bij een opvallend incident waarbij zijn auto een spectaculair uitwijkmanoeuvre maakte en vervolgens in de sporthal van Flémalle belandde na een crash op een rotonde.

Ondanks het feit dat Kiyine achteraf werd betrapt met 1,72 promille alcohol in zijn bloed en met een snelheid van 150 km per uur reed, kende de politierechtbank hem vorige week een opschorting van de uitspraak toe. Het parket heeft besloten om in beroep te gaan. Het beroep zal worden behandeld door een correctionele rechtbank, waar de zaak opnieuw zal worden beoordeeld.

Hoewel de speler toegaf alcohol te hebben gedronken, beweerde hij dat hij zich niet bewust was van het veroorzaken van het ongeval omdat hij zich onwel voelde achter het stuur. De rechtbank oordeelde dat alle aanklachten tegen Kiyine terecht waren, maar besloot hem toch een strafopschorting te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.