Turkse Media zagen Union winnen van Fenerbahche, maar door in Conference League

Turkse media: 'Union beëindigde ongeslagen thuisreeks, maar kwartfinale is binnen'

15 maart om 20:19
Laatste update: 15 maart om 20:19

Voor Union SG zit het Europese avontuur erop. De ploeg van Alexander Blessin wist echter de return tegen Fenerbahçe met 0-1 te winnen. VoetbalPrimeur.be bekeek wat de Turkse media over de wedstrijd schreven.

Union beëindigde een bijzondere reeks
Fenerbahçe was al enige tijd ongeslagen in eigen huis, maar daar maakte Union een einde aan. 'De geel-blauwen, die met een 3-0 voorsprong de wedstrijd ingingen tegen Union SG, scoorden in de 18e minuut via Osayi, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het Belgische team scoorde in de 68e minuut met Rasmussen en maakte zo een einde aan de ongeslagen thuisreeks van de Kanaries', noteerde het Turkse Sabah.

Union bood strijd
Ismail Kartal merkte op dat Union niet naar Turkije was gekomen om figuurlijk aan de zijlijn te staan. "We begonnen niet goed aan de tweede helft en de tegenstander zette druk. Ondanks de 1-0 nederlaag, waren wij het team dat doorging. We hebben de kwartfinale bereikt, goed voor onze gemeenschap en ons land", aldus de trainer van Fenerbahçe tegen Sabah.

Dzeko met gemengde gevoelens
Edin Dzeko liet na de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Union SG zijn gevoelens de vrije loop. "Het enige positieve vandaag is het bereiken van de kwartfinales. De rest is voor ons niet goed genoeg. We zouden niet tevreden moeten zijn met onze prestaties vandaag. Zoals ik al zei, het belangrijkste voor vandaag was het bereiken van de kwartfinales", zo werd de aanvaller geciteerd door Spor X.

Trotse Blessin
Ook werd er in de Turkse media aandacht besteed aan uitspraken van Union-coach Alexander Blessin. "Dit seizoen hebben we ongeveer 80 doelpunten gemaakt, maar geen doelpunt tegen Fenerbahçe krijgen is een grote prestatie", werd Blessin geciteerd door Spor X.

Aankomende wedstrijd
Union SG kan zich opmaken voor de aankomende wedstrijd tegen de huidige landskampioen Royal Antwerp FC. Momenteel staat Antwerp op de vierde plaats in de Jupiler Pro League.