Uitleg van CEO Parys over kalenderwijziging valt fout

Uitleg van Parys over kalenderwijziging valt fout: ‘Volkssport? Al lang niet meer’

6 maart om 22:45
Laatste update: 6 maart om 23:07

Normaal spelen alle Jupiler Pro League-clubs op hetzelfde moment op de slotspeeldag. Dat zal dit seizoen niet het geval zijn. Op X verklaarde Lorin Parys waarom RSC Anderlecht - KV Kortrijk op een afwijkend moment spelen. De uitleg van de CEO van de Pro League werd lang niet door iedereen gesmaakt.

Zoals aangekondigd bij de kalenderbekendmaking - en zoals dat elk seizoen gebeurt - verplaatsen we elke wedstrijd die op laatste speeldag geen sportieve inzet heeft. Zo moeten er geen 8 wedstrijden op zelfde moment gespeld worden. We passen kalender aan zodra inzet duidelijk is', klinkt de uitleg van Parys.

Heel wat fans zijn niet blij dat de match tussen Anderlecht en Kortrijk van zondag naar zaterdag verhuist. Ze kaarten aan dat ze hun plannen nu moeten omgooien op zo'n tien dagen van de wedstrijddag. De uitleg van Parys wordt ook vreemd gevonden. 'Hoezo geen sportieve inzet?', klinkt het. RSC Anderlecht zit immers nog volop in de titelrace en KV Kortrijk probeert zich te handhaven in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.