Deila vraagt om meer begrip met Nusa: "Hij is nog een jonge jongen"

6 maart om 17:52

Geen Antonio Nusa bij Club Brugge komende donderdag tegen Molde FK. De Noor is opnieuw geblesseerd en raakt dus niet klaar voor de wedstrijd. Een teleurstelling voor Blauw-Zwart, maar ook voor de Noorse voetbalfan. Ronny Deila vraagt ook tijd met de flankaanvaller.

Nusa moest bij Club Brugge de opvolger worden van Noa Lang, maar kent voorlopig een moeilijk seizoen. Dat ziet Deila ook "Nusa is achttien jaar en een groot talent, maar hij heeft tijd nodig", klinkt het op zijn persconferentie. "Iedereen moet begrijpen dat hij nog een jonge jongen is en dat het te vroeg is voor hem om het team ook te dragen", geeft hij aan.

Het Noorse 'wonderkind' kent dit seizoen ook flink wat blessureproblemen. "Nusa heeft nu al veel problemen gekend met het ritme van wedstrijden", gaat Deila verder. "Hij heeft nog een hele weg af te leggen, maar hij is een enorm talent en ik weet dat hij bijzonder goed zal worden."

Inmiddels wacht men bij Club Brugge ook op zijn terugkeer. Dat zal zeker nog niet voor komend weekend zijn. "Nusa zal volgende week terug met het team trainen en dat moeten we nog bekijken wanneer hij helemaal fit zal zijn om meer wedstrijden te spelen", besluit Deila.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.