Mannaert vertelt over mislopen Haaland bij Club Brugge

Mannaert vertelt over mislopen Haaland: “Hemel en aarde bewogen voor transfer”

6 maart om 08:11

Het verhaal is bekend, Club Brugge had indertijd bijna Erling Haaland binnengehaald toen hij nog bij Molde speelde. Nu is de Noor een superster en de aanvalsleider bij Manchester City. Vincent Mannaert doet zijn verhaal tegenover Het Belang van Limburg.

Club Brugge wilde miljoenen op tafel leggen voor een Haaland die nog moest doorbreken. “Op clubniveau vorderden de gesprekken goed. Wij zouden ongeveer vijf miljoen euro betalen aan Molde, wat toen veel geld was. We praten over 2018, hé. Zeker omdat Haaland nauwelijks achttien jaar was én hij niet eens vast in de ploeg stond bij Molde.”

En toen kwam makelaar Mino Raiola op de proppen. “Mino zei: ‘Vanaf nu ben ík de begeleider van Erling Haaland.’ Ik heb dat gecheckt, het bleek te kloppen. En toen begon de miserie. Want Mino stelde waanzinnige financiële eisen – ook in naam van de papa. Hij wilde dertig procent op alle toekomstige transfersommen, anders ging de overeenkomst niet door.”

Club Brugge vond de eisen te gortig. “Voor ons was dat niet bespreekbaar”, gaat Mannaert verder. “Het was disproportioneel en je zet een standaard die je nadien sowieso problemen zal opleveren bij andere transfers. Op deze manier hoefde het niet. Ik heb hemel en aarde bewogen om Haaland en Raiola over de streep te trekken aan onze voorwaarden. We wilden gerust een inspanning doen, maar dít… Neen, dat kon niet.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.