René Vandereycken uit kritiek op Deila

Toch kritiek op Deila ondanks winst Club Brugge: "Ik vond het zelfs on-Brugs"

4 maart om 20:00

Club Brugge boekt zondag een belangrijke zege en haalde het met 0-3 van KRC Genk. Toch maate Ronny Deila zich met enkele ingrepen opnieuw niet heel populair bij de eigen achterban. Oud-bondscoach René Vandereycken stelt zich ook vragen bij zijn ingrepen.

Bij een 0-1 stand besloot Deila namelijk om vol voor het defensieve te kiezen en haalde hij Michal Skoras en Ferran Jutgla van het veld. "De laatste maanden herkende ik Club Brugge niet meer. En ook nu gebeurde er iets dat ik vreemd vind", begint hij bij Het Nieuwsblad.

Deila leek zijn gram wel te halen door uiteindelijk met 0-3 te winnen, maar volgens Vandereycken is dat niet dankzij die wissels. "Sterker nog, ik vond die wissels even onbegrijpelijk als on-Brugs", gaat hij verder.

Voor Vandereyecken was het dan ook duidelijk dat Club Brugge ook na die 0-1 nog steeds moest blijven denken aan aanvallen. "Zelfs al speel je op verplaatsing, zelfs al is het belangrijk om die wedstrijd te winnen. Tot dan kon Club voorin nog druk zetten met een aantal spelers, maar toen moest Hans Vanaken dat helemaal alleen doen", aldus Vandereycken nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.