Kieft spreekt zich uit over Ten Hag en Guardiola in Manchester

Twijfels over Ten Hag bij Manchester United: 'Verwacht zijn laatste jaar'

2 maart om 14:26

Wim Kieft verwacht dat Erik ten Hag aan zijn laatste seizoen bezig is bij Manchester United. Hij vergelijkt de situatie van de manager met die van Pep Guardiola. Het Manchester City van de Spanjaard en het Manchester United van Ten Hag staan zondag tegenover elkaar in de Premier League.

'Voor Ten Hag wordt het een monsterlijke klus om City te bedwingen. Hij en Guardiola hebben ongeveer hetzelfde gespendeerd aan nieuwe spelers de afgelopen seizoenen. In totaal meer dan vierhonderd miljoen euro. Het is Ten Hag toch niet gelukt om zijn speelwijze erin te krijgen bij United. Niet dat hij de speelwijze bij Ajax heeft uitgevonden. Ajax speelde al vijftig jaar zo en hij had het geluk van een geweldige lichting jeugdspelers', aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf.

'Bij Manchester United is het voetbal nog steeds niet om aan te zien en daarom verwacht ik dat Ten Hag aan zijn laatste jaar bezig is', gaat Kieft kritisch verder. Wat volgens de oud-spits het grote verschil maakt, is dat clubs bij trainers met een iets minder grote naam niet alleen naar de trainer willen luisteren. 'Natuurlijk is Guardiola ook geholpen door veel geld, maar dat dwingt hij deels ook zelf af. Er zijn meer clubs die topsalarissen kunnen betalen. Als je als speler kunt kiezen tussen een ploeg die structureel kampioen wordt, zoals City, of een club die moet knokken om een Champions League-ticket, zoals United, dan is het niet zo moeilijk.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.