Charleroi hijst zich uit degradatiezone na gevleide zege tegen KVC Westerlo

1 maart om 22:41
Laatste update: 1 maart om 22:58

Sporting Charleroi heeft in de strijd tegen de degradatie een uitstekende zaak kunnen doen. In het zespuntenduel tegen KVC Westerlo wist het volledig tegen de gang van het spel in wel een driepunter te pakken. Het werd 0-1 tegen de Kemphanen.

De spanning was voelbaar in het openingskwartier, waar Charleroi bijna een vroeg tegendoelpunt incasseerde. Een goal van Arthur Piedfort werd echter (onterecht) afgekeurd door de scheidsrechter.

In een matige eerste helft waren de misverstanden en slordigheden niet op één hand te tellen. Goed voetbal en doelpunten kregen we dan ook niet te zien. In de tweede helft kwam daar toch wat verandering in.

Westerlo creëerde kansen in de tweede helft en was duidelijk baas, maar werd verrast en incasseerde helemaal tegen de gang van het spel in nog een tegendoelpunt via Guiagon. Er kwam nog een wanhoopsoffensief van Westerlo, met ook enkele goede mogelijkheden tot een doelpunt. Die treffer viel er echter niet.

Met twee recente nederlagen maakt Westerlo het zichzelf moeilijk in de strijd tegen degradatie. Volgende week moet Westerlo vol voor de drie punten gaan op het veld van KV Mechelen. Charleroi staat weer (tijdelijk) uit de degradatiezone.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.