PRD ziet wedstrijdleiding in de fout gaan tijdens Gent-Antwerp: "Dit was rood"

26 februari om 20:00
Laatste update: 26 februari om 20:01

Tijdens de partij tussen KAA Gent en Royal Antwerp FC wist The Great Old in het slot nog een gelijkspel uit de brand te slepen. De bezoekers stonden toen nog met elf op het veld, maar volgens het Professional Refereeing Department (PRD) had Jelle Bataille toen al van het veld gestuurd moeten worden.

De verdediger beging net na de pauze een bijzonder stevige fout en werd daarop met een gele kaart bestraft door scheidsrechter Jasper Vergoote. Ook de VAR greep niet in. Een foute beslissing, oordeelt men nu bij het PRD.

Op de officiële kanalen van de KBVB spreekt Frank De Bleeckere duidelijke taal: Bataille had rood moeten krijgen. "Het was niet zijn intentie om de KAA Gent-speler te raken, maar hier verwachten we wel een rode kaart", klinkt het.

"Voor het PRD is dit "ernstig gemeen spel": er wordt met de studs vooruit gegaan, er is veel intensiteit bij de fout en bij het moment van het contact is het been van Bataille gestrekt. De VAR had hier dus moeten ingrijpen", klinkt het. Bataille bleef echter op het veld staan en zag ploegmaat George Ilenikhena tien minuten voor het einde van de partij nog de gelijkmaker scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.