Zelfkritische de Jong lacht na Spaans compliment

De Jong zelfkritisch bij Barça: 'Mensen kijken te veel op die manier naar voetbal'

25 februari om 20:17

Frenkie de Jong greep de hoofdrol tijdens FC Barcelona - Getafe (4-0), maar is zelf helemaal niet zo tevreden over zijn spel. De doelpuntenmaker toont zich na de wedstrijd van zijn meest zelfkritische kant.

De Jong begint te lachen als de verslaggever van LaLiga TV opmerkt dat hij 'perfect' was en 'een tijd niet zó goed heeft gespeeld'. "Nee, ik denk dat dit aan de bal een van mijn slechtste wedstrijden van het seizoen was", aldus de 26-jarige middenvelder, die niet spreken was over zijn passing. "Oké, ik heb gescoord en ook bij de vierde goal was ik betrokken, maar statistieken zeggen niet alles."

"Mensen kijken te veel op die manier naar voetbal", vervolgt De Jong. "Ze denken automatisch dat als je scoort je ook goed hebt gespeeld. Maar zo kijk ik er zelf helemaal niet naar. Ik vind niet dat ik goed speelde."

Toch was ook trainer Xavi complimenteus over de Oranje-international, die tegen Getafe voor de 3-0 zorgde. "Er zijn maar weinig spelers op de wereld zoals Frenkie. Met zijn technische en fysieke kwaliteiten kan hij zich aan elke speelstijl aanpassen. Ik voel me rustig als hij aan de bal is. Ik ben heel blij met hem."