Rode Duivel Johan Bakayoko in PSV 1-1 Dortmund

Het werd niet de avond van Bakayoko in het gelijkspel tussen PSV en Dortmund

21 februari om 09:38

PSV speelde dinsdagavond 1-1 gelijk tegen Dortmund in de achtste finale van de Champions League. Het werd niet de avond van Rode Duivel Johan Bakayoko.

Het duurde een tiental minuten voor Bakayoko zijn eerste baltoets te pakken had. Ook daarna zat hij lange tijd niet in de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk op de linkerflank af.

Bakayoko stond op zijn rechterflank tegen Ian Maatsen, vorig seizoen nog sterkhouder bij Burnley onder Vincent Kompany. Maatsen kende ook niet zijn beste wedstrijd, dus was het enigszins ‘vreemd’ dat het spel niet vaker over rechts ging. Anderzijds, wanneer Bakayoko wél aan de bal kwam was hij ook vaak ongelukkig in zijn acties.

Bakayoko had twee keer kunnen scoren, maar slaagde er niet in. Eén keer miste hij zijn afwerking volledig, de tweede keer liet zijn techniek hem in de steek in een sprint naar doel. Toen hij rond de 75e minuut dan toch nog eens voorbij Maatsen raakte, trapte hij zwak in de handen van Dortmund-doelman Alexander Meyer.

Voor PSV en Bakayoko is er nog niks verloren, vermits de uitdoelpunten niet meer ‘dubbel tellen’. Op 13 maart krijgt de Rode Duivel een herkansing om te ontploffen, zij het in Dortmund.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.