Bayern spelers keren zich tegen Tuchel

'Weerstand groeit tegen Tuchel, zes Bayern-spelers keren zich tegen coach'

20 februari om 20:34

Thomas Tuchel verliest steeds meer steun in de kleedkamer van Bayern München. Naast Joshua Kimmich hebben zich nog vijf spelers tegen de trainer gekeerd, onder wie Thomas Müller, Leon Goretzka en Matthijs de Ligt. Dat meldt BILD.

Volgens het Duitse medium zijn zes Bayern-steunpilaren helemaal klaar met Tuchel. Het gaat bovendien niet om de minste spelers. Kimmich ligt al langer in de clinch met de oefenmeester en had afgelopen weekend nog een aanvaring met assistent Zsolt Low. De aanvoerder zou serieus overwegen om te vertrekken als Tuchel niet wordt ontslagen. Nu blijkt dat hij zeker niet de enige is.

Met Thomas Müller en Leon Goretzka hebben zich nog twee clubiconen tegen Tuchel gekeerd. Niet geheel toevallig zijn de twee voornamelijk bankzitters. Vooral Goretzka zou, net als goede vriend Kimmich, nog altijd niets begrijpen van de keuze van Bayern om Julian Nagelsmann te vervangen door Tuchel. Ook Serge Gnabry en Mathys Tel zouden niet blij zijn met de ex-coach van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea. 

BILD meldt verder dat de relatie tussen Tuchel en De Ligt 'gespannen is'. Ook de Oranje-international neigt daarom naar een transfer in de zomer. De weerstand tegen Tuchel zou met de dag groter worden in de selectie, maar hij geniet ook nog steeds medestanders. Manuel Neuer, Raphael Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sané, Harry Kane en Eric Dier houden hem niet verantwoordelijk voor het teleurstellende seizoen.

'Hoewel er veel critici zijn, heeft Thomas Tuchel nog steeds een paar spelers aan zijn zijde. Hij moet er wel voor zorgen dat het 'contra-kamp' niet groter wordt. Dan is zijn positie waarschijnlijk moeilijk te handhaven', aldus BILD.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.