Geen winnaar in Cercle Brugge – Club Brugge, rood voor Thiago

18 februari om 15:38
Laatste update: 18 februari om 15:50

Cercle Brugge en Club Brugge hebben zondag de punten gedeeld. In de Brugse derby stond er na 103 speelminuten 1-1 op het bord. De bezoekers eindigden met 10 man na rood voor Thiago.

De Brugse derby is altijd een duel om naar uit te kijken en dat was zondag niet anders. De match werd dit keer nog extra gekruid omwille van de strijd bovenin. Cercle Brugge maakte jacht op een plaats bij de top zes. Club Brugge wilde (minstens) in het spoor blijven van leider Union.

Deila hield Skoras en Jutgla aan de kant. Vanaken en Thiago keerden na hun schorsing terug in de basis. Bij de thuisploeg waren aanvoerder Somers en Nazinho dan weer geschorst. Miangue en Augusto verschenen daardoor aan de aftrap bij Cercle Brugge.

De openingsfase was interessant, maar het spelbeeld in de eerste helft werd al snel minder. Het was vooral hard tegen onzacht. Na 19 minuten kreeg Thiago de eerste grote kans van de partij, maar de man van +30 miljoen euro kreeg zijn poging niet tussen de palen.

Blessure behandeling Mignolet
Het opvallendste moment voor de pauze kwam er door Mignolet. De doelman had verzorging nodig. Hierdoor kon Thiago wat rustiger zijn schoenen vervangen in de Brugse derby. Met ijn nieuwe schoenen pakte Thiago vlak voor de rust een gele kaart.

In het begin van de tweede helft claimden beide ploegen een strafschop. Eerst vond de blauw-zwarte kant van het stadion dat Nielsen werd aangetrapt in de 16 van de tegenstander. Nadien wilde de groen-zwarte kant een penalty na een actie van de VAR. Lardot en de VAR lieten begaan.

Minda met de inspanning van het jaar
Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Club Brugge wat meer grip op de partij. Na een corner hield Warleson Meijer van een doelpunt. Minda pikte daarna de bal op en zette het op een lopen. De speler van Cercle Brugge bleef maar gaan. Vier verdedigers grepen niet in, waarna Minda van net buiten de 16 aan de andere kant de bal voorbij Mignolet schoof, 1-0 voor Cercle Brugge.

Club Brugge moest daarna achtervolgen. Thiago moest altijd scoren, maar besloot hoog over. Blauw-Zwart claimde opnieuw een strafschop ditmaal na een actie op Jutgla. De bal ging wederom niet op de stip, maar Jutgla deed meteen daarna wel de netten trillen. De Spanjaard kopte de 1-1 tegen de touwen.

Twee keer rood voor Thiago
Nadien was het aan de andere spits van Club Brugge om de hoofdrol op te eisen. Thiago scoorde niet, maar pakte wel twee keer rood. Zijn eerste rode kaart werd wel nog teruggedraaid met de hulp van de VAR. De Braziliaan ging niet zo fel door op de keeper van de tegenstander zoals Lardot eerst dacht. Diep in de extra tijd kon de VAR Thiago niet meer redden. Na een luchtduel pakte hij zijn tweede gele kaart van de partij en mocht alsnog iets vroeger dan zijn ploegmaats gaan douchen.

Club Brugge staat nu 3e in de stand met 45 punten. Union en RSC Anderlecht kunnen later op zondag nog verder uitlopen op Blauw-Zwart. Cercle Brugge staat nu 5e met 40 punten.