Arteta van Arsenal hoopt op komst Kylian Mbappé

Engelsen hopen op Mbappé: 'Waarom niet? We willen het beste team zijn'

16 februari om 15:31

Arsenal-trainer Mikel Arteta zou het toejuichen als zijn club Kylian Mbappé weet te strikken voor volgend seizoen. De Fransman lijkt Paris Saint-Germain na dit seizoen achter zich te laten en dus draait de geruchtenmolen op volle toeren. 

Volgens Arteta moet Arsenal overwegen om Mbappé binnen te halen. "Waarom niet? Als we het beste team willen zijn, hebben we het beste talent en de beste spelers nodig, dat is zeker", vertelt de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Burnley. 

Er zijn tot nu toe geen concrete geruchten over een mogelijke transfer van Mbappé naar Arsenal, maar volgens Arteta is de Londense club groot genoeg om de Fransman binnen te halen. "Ik denk niet dat dat ooit een probleem is geweest", zegt de Spanjaard. "Iedereen wil voor Arsenal spelen. De spelers met wie we gesprekken hebben gehad, hebben altijd die glimlach op hun gezicht zodra de deur open gaat en de gesprekken beginnen. Dat komt door onze geschiedenis en alles wat we hebben gepresteerd, ook in het verleden."

Voor Arteta is het nog een vraag of Arsenal zich al bij het management van Mbappé heeft gemeld. De oefenmeester is namelijk niet betrokken bij de gesprekken over transfers. "Misschien Edu (technisch directeur, red.) en de eigenaren wel, maar ik ben pas in de laatste fase bij die gesprekken betrokken."