Manchester United in 2023 het duurste team ooit

Man United had duurste voetbalteam van 2023, top-vijf gevuld met bizarre bedragen

15 februari om 13:44

Volgens de gegevens van de UEFA was Manchester United vorig seizoen het duurste team ooit. In totaal kostten de spelers van United 1,42 miljard euro. 

Met torenhoge transfersommen heeft Manchester United vorig jaar een nieuw 'record' gevestigd. De selectie van United was namelijk in 2023 de duurste selectie ooit. Volgens berekeningen van de UEFA hebben The Red Devils in totaal 1,42 miljard euro uitgegeven aan de selectie waar hoofdtrainer Erik Ten Hag vorig jaar over beschikte. Op nummer twee staat rivaal Manchester City. De selectie van The Citizens kostte 1,29 miljard. Het record was vanaf 2020 in handen van Real Madrid, dat destijds de duurste selectie had. 

Met zijn peperdure selectie eindigde Ten Hag als derde in de Premier League, op veertien punten afstand van kampioen Manchester City. De prestaties van United zijn dit jaar nog niet om over naar huis te schrijven. De ploeg staat zesde in de Engelse competitie en werd uitgeschakeld in de Champions League in een groep met FC Kopenhagen, Galatasaray en Bayern München. 

De vijf duurste selecties van 2023 volgens de UEFA:
1. Manchester United (1,422 miljard euro)
2. Manchester City (1,286 miljard euro)
3. Chelsea (1,084 miljard euro)
4. Real Madrid (1,031 miljard euro)
5. PSG (938 miljoen euro)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.