Eigenaar Muzio geniet bij Union SG: “Voor mij is Union zoveel meer dan voetbal”

Eigenaar Muzio geniet bij Union SG: “Voor mij is Union zoveel meer dan voetbal”

14 februari om 09:26

Eigenaar Alex Muzio geniet bij Union SG. De Brusselse club is de autoritaire leider van de Jupiler Pro League, maakt nog kans op de finale van de beker en kan zich ook nog plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League.

Muzio is niet enkel een eigenaar, maar ook supporter. “Het helpt als je hier bent. Zo weten de trainer, de staf, de spelers dat de eigenaar van de club om je geeft en wil weten wat er leeft. Voor mij is het logisch om hier elke wedstrijd te zijn. Dat is ook de reden waarom Tony en ik enkel naar Denemarken, Nederland en Frankrijk keken toen we beslisten om een club te zoeken.”

Volgens Muzio is Union SG geen speelgoed. “Die moest vlot bereikbaar zijn vanuit Londen. Een voetbalclub is geen speelgoed. Dat zou het voor niemand mogen zijn. Het is niet iets om jezelf mee te vermaken in het weekend. Er zijn zo veel dingen waarin vermogende mensen kunnen investeren – auto’s, toiletrollen of whatever. Maar als je in iets investeert dat voor anderen belangrijk is, moet het ook voor jou belangrijk zijn.”

De eigenaar is in de wolken. “Ik waardeer het niet als andere eigenaars in welk land dan ook dit niet serieus nemen. Voor mij is Union zoveel meer dan voetbal. Deze club heeft me vreugde gegeven, in die mate dat ik nooit had gedacht dat ik die zou kunnen vinden in een werkomgeving. Dit is mijn hele leven en ik hou ervan, zo hoort het ook”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.