Wedstrijdverslag Charleroi - Anderlecht met goals Dolberg en Vazquez

Dolberg en Vazquez scoren, efficiënt Anderlecht haalt het van Charleroi

11 februari om 20:33

Makkelijk was het niet voor RSC Anderlecht, maar de bijzonder efficiënte Brusselaars slaagden er wel in om een driepunter te pakken tegen Charleroi. De bezoekers scoorden zowat elke kans en haalden het met 1-3.

RSC Anderlecht mocht dan wel de nummer twee in de stand zijn, dat was er aanvankelijk niet aan te zien. Charleroi was de betere op het veld, maar zag de Brusselaars toch op voorsprong komen na een ongelukkig eigen doelpunt van Jules Van Cleemput.

Charleroi ging op zoek naar die gelijkmaker, had ook het overwicht en drukte paars-wit naar achteren, maar zag de bezoekers vanuit het niets toch weer scoren via Kasper Dolberg. Een domper, al gaf Charleroi niet op. En met succes. Net voor rust zorgde Achraf Dari nog voor de gelijkmaker.

De tweede helft kende weinig echte commotie en kabbelde rustig voort. Charleroi bleef wel zoeken naar die gelijkmaker, maar Kasper Schmeichel aan het werk zetten zat er niet echt in. Het meeste commotie kwam er uiteindelijk door het uitvallen van scheidsrechter Erik Lambrechts, die gewisseld moest worden nadat hij een bal tegen het hoofd had gekregen.

Laurent Willems verving Lambrechts en zag enkele minuten later Anders Dreyer een enorme kans verprutsen voor Anderlecht. Geen 1-3 voor Anderlecht, al was het enkele seconden later toch raak en besloot Vazquez de daaropvolgende corner in doel. Zowel Charleroi als Anderlecht kregen daarop wel nog kansen, maar de 1-3 bleef op het scorebord staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.