Binnenlandse Zaken over nieuwe regel Pro League

Binnenlandse Zaken over nieuwe regel Pro League: “Samen maken we het veiliger”

8 februari om 16:53

Binnenlandse Zaken reageert via Minister Verlinden op de nieuwe maatregel van de Pro League. Wanneer een match wordt stilgelegd of gestaakt door ongeregeldheden van fans, dan mogen de clubs van die supporters in de komende drie matchen geen uitsupporters meer meenemen. De Pro League heeft deze maatregel doorgevoerd in overleg met de KBVB en de Dienst Voetbalveiligheid van Binnenlandse zaken. Zij gaan samen een permanent overlegorgaan rond veiligheid vormen.

Minister Verlinden reageert namens Binnenlandse Zaken als volgt op de nieuwe maatregel van de Pro League. “Geweld en vandalisme horen niet thuis in het voetbal. In de zomer van 2023 verstrengden en vernieuwden we daarom de voetbalwet. Hiermee geven we als overheid een krachtig signaal en nemen we ons engagement op voor een veilig voetbal, dat we samen met onze partners Pro League, KBVB en de FOD Binnenlandse Zaken zijn aangegaan”, deelt Minister Verlinden via de officiële kanalen van de Pro League.

Minister Verlinden geeft aan dat de samenwerking tussen de Pro League, de KBVB en de FOD Binnenlandse Zaken de voetbalstadions veiliger gaat maken. “Ik verwelkom het feit dat de Pro League met dit initiatief haar verantwoordelijkheid neemt. Samen maken we onze voetbalstadions veiliger voor alle supporters en spelers, maar ook voor onze stewards en het veiligheidspersoneel”, aldus Minister Verlinden.