KBVB over nieuwe regel Pro League

KBVB over regel Pro League: “Gijzeling van onze geliefde sport, niet aanvaarden”

8 februari om 15:40

De KBVB reageert via CEO Vandendriessche op de nieuwe ingrijpende maatregel van de Pro League. Wanneer een match wordt stilgelegd of gestaakt door ongeregeldheden van fans, dan mogen de clubs van die supporters in de komende drie matchen geen uitsupporters meer meenemen. De Pro League heeft deze maatregel doorgevoerd in overleg met de KBVB en de Dienst Voetbalveiligheid van Binnenlandse zaken. Zij gaan samen een permanent overlegorgaan rond veiligheid vormen.

Piet Vandendriessche, de CEO van de KBVB reageert als volgt over de nieuwe maatregel van de Pro League. “Voetbal hoort een feest te zijn, stadions ontmoetingsplekken voor voetballiefhebbers. We kunnen niet aanvaarden dat onze geliefde sport wordt gegijzeld door ongepast gedrag van enkelingen, en dat de veiligheid van spelers, veiligheidspersoneel, supporters en toeschouwers in het gedrang wordt gebracht”, deelt Vandendriessche via de officiële kanalen van de Pro League.

Vandendriessche en de KBVB zijn content met de nieuwe maatregel van de Pro league. “Wij zijn dan ook tevreden dat de Pro League opnieuw een belangrijke stap zet om dit wangedrag een halt toe te roepen. Samen maken we werk van een uniforme aanpak en eenduidige handhaving”, besluit Vandendriessche.

Als binnen de twaalf maanden opnieuw een soortgelijk incident plaatsvindt dan zullen er vijf wedstrijden zonder uitsupporters zijn. De nieuwe regel gaat morgen al van kracht, dat laat de Pro League op de officiële kanalen weten.