Club Brugge stopt ongeslagen reeks Union SG

Club Brugge stopt ongeslagen reeks Union SG, maar slikt nog domper in slot

7 februari om 22:41
Laatste update: 7 februari om 22:42

Club Brugge en Union SG bekampten elkaar in de heenwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Het werd 2-1 voor Club Brugge en de ongeslagen reeks van 21 matchen van Union is zo stopgezet.

Club Brugge kwam al na tien minuten op voorsprong. Een knappe actie via Hans Vanaken en Ferran Jutgla kwam bij Skov Olsen terecht en die schoot het leer knap tegen de touwen. Union SG kwam vervolgens beter in de wedstrijd, maar de ruststand bleef bij 1-0 voor de thuisploeg.

Vlak na rust was het weer prijs voor Club Brugge. Een sterke dribbel en voorzet van Skov Olsen kwam op het hoofd van Jutgla terecht die doelman Anthony Moris aan de tweede paal kon kloppen. De wedstrijd werd bitsiger en twintig minuten voor tijd wilde Club een penalty, dat protest werd echter weggewuifd.

De wedstrijd leek op een 2-0 af te stevenen, maar in het slot was het verdediger Machida die na geharrewar in de zestien de 2-1 eindstand kon binnenschieten. Zo ligt nog alles open voor de return in Brussel op 28 februari.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.