Antwerp wint van Club Brugge

De Bosuil viert, Royal Antwerp FC stunt in slotfase tegen sterker Club Brugge

4 februari om 15:34
Laatste update: 4 februari om 15:38

Royal Antwerp FC heeft gestunt in de absolute slotfase tegen Club Brugge. Antwerp wist thuis met 2-1 te winnen. Blauw-Zwart toonde zich de dominantere ploeg, maar via een late goal van Kobe Corbanie kwam Antwerp op gelijke hoogte. In de absolute slotfase werd het nog erger voor Club Brugge doordat Jacob Ondrejka in de 99e minuut de winnende noteerde. Eerder wist Club Brugge via een doelpunt van Maxim De Cuyper verdiend op voorsprong te komen. Aan het eind van de match moest De Cuyper met brancard het veld verlaten na een hevige botsing.

Club Brugge ging op bezoek bij Royal Antwerp FC op De Bosuil. In de eerste fase van de match was het Club Brugge dat zich direct gevaarlijk toonde. In de vijfde minuut moest spits Vincent Janssen redding brengen op de lijn.

Antwerp probeerde wat terug te doen, maar het was vooral Club Brugge dat zich dominant toonde op De Bosuil. De match liet zich vooral kenmerken door hevige duels tussen de beide ploegen. Club Brugge had een licht overwicht op Antwerp, dat moest knokken om in de match te blijven.

In de 38e minuut was het opnieuw Janssen die redding bracht vanaf de lijn. Vlak voor het rustsignaal was Antwerp plotseling via Ilenikhena nog dicht bij de voorsprong. De eerste helft was uiteindelijk zonder al te veel spektakel tussen Antwerp en Club Brugge.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Club Brugge dat het initiatief nam. Dit zorgde ervoor dat De Cuyper in de 54e minuut de ban brak voor Blauw-Zwart. Jean Butez bracht redding op een schot van Andreas Skov Olsen, maar De Cuyper kon de rebound binnenwerken.

Antwerp moest in de achtervolging tegen Club Brugge. Het lukte The Great Old in eerste instantie niet om Simon Mignolet veel meer werk te bezorgen. Totdat Corbanie in de 85e minuut het veld binnenkwam voor Mahamadou Doumbia. Waar Doumbia tegen Standard de winst redde, was het nu Corbanie met de gelijkmaker.

De pas ingevallen Corbanie wist direct van grote waarde te zijn door de bal van afstand snoeihard binnen te werken buiten bereik van Mignolet. Na de gelijkmaker van Corbanie was er veel spanning tussen Antwerp en Club Brugge.

In de slotfase ontstond er ongerustheid rondom De Cuyper. Na een kopduel kwam De Cuyper hard neer en moest de jonge verdediger met een brancard van het veld gedragen worden. De match leek over en uit, totdat Jacob Ondrejka in de 99e minuut de absolute held werd voor Antwerp door te scoren uit een fraaie vrije trap.

Op deze wijze heeft Antwerp een in het slot van de match gestunt tegen Club Brugge. The Great Old boekt een gevleide zege op Blauw-Zwart.