Union wint op bezoek bij Genk

Sterker Union SG wint op bezoek bij KRC Genk via koppende Amoura

3 februari om 22:37
Laatste update: 3 februari om 22:39

Koploper Union SG wist op bezoek bij KRC Genk met 0-1 te winnen. Union won door een doelpunt van Mohamed Amoura. Genk had het in eigen huis erg moeilijk tegen Union.

Koploper Union SG ging op bezoek bij KRC Genk. Voor zowel Genk als Union was het aftasten in de beginfase van de match. Het eerste kwartier was zeer statisch te noemen tussen de beide ploegen. In de 24e minuut was Union als eerst dichtbij een treffer, maar McKenzie weerhield Nilsson ervan te scoren.

In de 35e minuut was Union opnieuw dichtbij een treffer tegen Genk, doelman Maarten Vandevoordt redde op een poging van Cameron Puertas. Union toonde zich uiteindelijk sterker in de eerste helft, waarin er in totaal maar weinig kansen te noteren waren.

In de beginfase van de tweede helft leek het erop dat Genk werk ging maken van de openingstreffer. Toch wist Union de opleving in de kiem te smoren en toonde Union zich dominant in de Cegeka Arena. Genk had erg veel moeite om eruit te komen tegen Union.

In de 67e minuut wist Union het overwicht uit te drukken via een doelpunt. Amoura zorgde voor de voorsprong van Union door binnen te knikken via een vlijmscherpe vrije trap van Puertas. De 1,70 meter lange Amoura kopte de koploper op voorsprong in Genk.

In de slotfase van de match was Genk in staat om toch nog voor gevaar te zorgen voor het doel van Anthony Moris. Genk probeerde het nog met een slotoffensief, maar kon uiteindelijk geen doelpunt forceren. Union boekte een nipte, maar verdiende zege op Genk.